white figure

Aardappeleiwit prijstechnisch steeds interessanter in rundveerantsoen

Aardappeleiwit is een gedroogd eiwit wat vrijkomt bij de productie van aardappelzetmeel. Het product bevat bijna 80 % ruw eiwit en heeft een heel hoogwaardige aminozuur patroon. Daarnaast is Aardappeleiwit non-GMO en ook nog eens EU-materiaal.

Interessante eiwitbron in rundveerantsoen

De prijzen voor eiwitten zijn nog steeds in een stijgende lijn. Mede hierdoor wordt aardappeleiwit een interessante eiwitbron voor het rundveerantsoen. Er hoeft minder van gevoerd te worden t.o.v. een soja/raap mengsel, waardoor er meer ruimte is voor het eigen ruwvoer of glucogene krachtvoeders. Aardappeleiwit is rijk aan Methionine, Lysine, Threonine, en Asparaginezuur. Daarnaast is het aminozuurpatroon bijna vergelijkbaar aan melkeiwit, waardoor een koe het erg makkelijk kan inbouwen. Doordat aardappeleiwit veel essentiële aminozuren bevat, is het ook geschikt tijdens de droogstand en de opstart van de lactatie. Bepaalde aminozuren hebben tijdens deze periode een positieve invloed op de metabolische werking in een koe, bijvoorbeeld het ondersteunen van de lever.

Lees hier meer over aardappeleiwit in de droogstand. 

Kalveren

Ook voor kalveren in de groei is het product erg geschikt. Kalveren kunnen maar een beperkte hoeveelheid droge stof opnemen. Met een hoogwaardig product als aardappeleiwit kan deze beperkende factor weg genomen worden.

Het product heeft een hoge bestendigheid, meer dan 62 % en een VEM van ruim 1100. Leveringsopties zijn als volgt; In big bags van 1000 kg of in zakgoed van 25 kg per volle pallet (750 kg).
Heeft u interesse in meer informatie over dit product? Mail dan naar mail@speerstra.com of neem telefonisch contact met ons op: 0514-569001.


  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Onze merken