white figure

Darmgezondheid biggen verbeteren met mono laurinezuur

Biggen niet helemaal fit? Veel uitval? Of heeft u het idee dat de darmgezondheid niet optimaal is? Deze ziekteverschijnselen worden in de meeste gevallen veroorzaakt door bacteriën in de stal of van de zeug. Met de juiste hygiënemaatregelen en voeraanpassingen kunt u veel van deze problemen al voorkomen. Toch blijft het optreden van diarree en de bacterie streptokokken bij biggen een veelvoorkomend en terugkomend probleem. Lees hier hoe u dit met een rantsoenaanpassing tegen kunt gaan. 

Het op peil houden van het immuunsysteem

Waarbij de verschijnselen van diarree bij biggen erg herkenbaar is, zijn de verschijnselen van streptokokken daarentegen minder herkenbaar. Soms kunnen de gespeende biggen plotseling dood in het hok liggen of treedt er onverwachts hersenvlies- of gewrichtsontsteking op. Dit is te herkennen aan kreupele biggen, longontsteking, het trillend liggen op de buik of een zijwaartse beweging in de ogen.

Het preventief toedienen van mono laurinezuur sluit goed aan bij het sterk verbeteren van de darmgezondheid en de weerstand van de biggen. Het immuunsysteem van de big wordt door de aanvulling van mono laurinezuur continue op peil gehouden.

De werking van mono laurinezuur

Veel bedrijven gebruiken laurinezuur preventief voor de darmgezondheid. Daarbij is mono laurinezuur heel specifiek. Dit komt door de alfa mono binding. Het product is niet afhankelijk van de zuurtegraad en wordt ook niet door enzymen afgebroken. In een reguliere situatie is er een vetmolecuul en een glycerol keten met drie vetzuren. Met dit product is er wel de glycerol keten, maar zit er maar één vetzuur aan, dat is het alfa monolauraat. Hierdoor is er een betere benutting omdat het niet afhankelijk is van de PH waarde (zuurtegraad) en er is geen sprake van enzymatische afbraak. Het product heeft een hele goede benutting en werkt door het gehele spijsverteringkanaal van de big.

Werking van laurinezuur

Een groot voordeel van het alfa monolauraat is de sterke antibacteriële werking. Er zijn zelfs aanwijzingen dat het antiviraal en ontstekingsremmend werkt. Het product heeft sterke antimicrobiële eigenschappen, remt de groei van grampositieve en gramnegatieve bacteriën. Dat stabiliseert de darmgezondheid. Het remt en dood verkeerde bacteriën en zorgt ervoor dat er een goede balans is. Dit zorgt uiteindelijk voor een beter voerbenutting. De belangrijkste voordelen:

 • Verbetert de darmgezondheid
 • Verhoogt de groei van vleesvarkens
 • Verlaagt de voederconversie

Het product LipoVital GL-90 versterkt de darmgezondheid van de biggen. Het is een uniek monoglyceride product met een hoog percentage mono laurinezuur (Minimaal 90%). Daarnaast is het een goede energiebron voor het darmepitheel.


  Meer informatie aanvragen


  Benieuwd naar dit product? Of meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of bel naar: +31 (0) 514 56 90 01


  Bij het verzenden ga ik akkoord met het privacybeleid.


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   white figure
   Contactformulier


    Advies nodig?
    Wij helpen u graag!

    Bel of mail mij terug


    Onze merken