white figure

Last van natte hokken op uw pluimveebedrijf? Kies voor Lecithine

Natte hokken op uw bedrijf, het is erg vervelend en het is vaak het resultaat van een slechte vertering bij uw pluimvee. Maar wat zijn de oorzaken? Eén van de oorzaken kan zijn dat er te vet gevoerd wordt. Te veel vet zorgt voor een slechte vertering omdat er geen goede menging van het voer plaatsvindt.

Te veel vet in het rantsoen

Op veel pluimveebedrijven wordt nog redelijk veel vet gevoerd in vergelijking met andere diersoorten. We weten dat vet een erg goede energiebron. Te veel vet zorgt echter voor een minder goede vertering bij uw pluimvee. Daarnaast kan er ook verschil zitten in de oorsprong van het vet, of dit plantaardig of dierlijk is. Dit kan resulteren in natte mest, met als gevolg een nattere stal. Dit werkt nadelig, want natte hokken kunnen op den duur voor gezondheidsproblemen op uw bedrijf zorgen. Denk bijvoorbeeld aan natte poten met als gevolg minder groei en meer uitval. Dit is een resultaat van de slechte vertering van uw pluimvee wat zich uit in de natte hokken. Voor een betere menging van vet- en wateroplosbare delen en daardoor een betere benutting van het voer kan Lecithine toegevoegd worden aan het rantsoen.

Lecithine

Lecithine is een stof die de verbinding tussen vetachtige stoffen en andere stoffen mengt. Dit zorgt voor een betere menging en betere vertering. Lecithine bestaat voornamelijk uit fosfolipiden en functioneert ook als een antioxidant. Wat bijdraagt aan een goede gezondheid van het pluimvee. De energierijke Lecithine wordt gewonnen uit sojaolie, zonnebloemolie of koolzaadolie. Daarnaast bevat lecithine ook een aandeel choline, een B-vitamine die ook erg belangrijk is voor het dier. Het is een preventief product wat u doorlopend gebruikt.

Ons producten BergaPur en BergaFit60 bevat een energierijke lecithine aanvulling en is geschikt voor zowel pluimvee als varkens. BergaPur is een geraffineerde lecithine met een zeer hoog gehalte aan fosfolipiden (ca. 95%). BergaFit60 is daarentegen een lecitine op silica drager en bestaat uit 60% lecithine (ook wel fosfolipiden genoemd). Lecithine is een natuurlijke plantaardige emulgator die zorgt voor een betere verteerbaarheid van vetten in voer. Bij beide producten wordt de lecithine gewonnen uit oliehoudende zaden of bonen.

BergaThin

Heeft u op grote schaal last van een slechte vertering bij uw pluimvee? Dan is BergaThin een goed product om te verwerken in uw voer. Bergathin is een ruwe lecithine in vloeibare vorm.

Indien gewenst kunnen wij per bedrijf een maatwerk oplossing en advies aan u leveren. Aan de hand daarvan kunnen we het percentage lecithine adviseren. Tussen verschillende lecithines in de markt zit een verschil in puurheid van het product en verwerkbaarheid.


  Meer informatie aanvragen


  Benieuwd naar dit product? Of meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of bel naar: +31 (0) 514 56 90 01


  Bij het verzenden ga ik akkoord met het privacybeleid.
   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   white figure
   Contactformulier


    Advies nodig?
    Wij helpen u graag!

    Bel of mail mij terug


    Onze merken