white figure

LipoVital GL-90, naast antibacterieel ook ontstekingsremmende effecten

De toepassing van glycerides van vetzuren in diervoeding wordt steeds algemener. In de praktijk blijkt dat deze producten een veel sterker antibacterieel effect hebben dan de gangbare, in het verleden daarvoor gebruikte, zuren.
De waarde ervan werd tot in het recente verleden voornamelijk in de anti-bacteriële werking gezocht, uit lopend onderzoek is gebleken dat het mogelijk ook ontstekings-remmende en anti-virale functies heeft.

α-Monoglycerides: anti-bacterieel, ontstekingsremmend én anti-viraal

Er zijn meerdere types mono-glycerides in de markt verkrijgbaar, maar uit onderzoek is gebleken dat men voor de beste antibacteriële werking moet kiezen voor de Alpha Monoglyceride. Variant Alpha houdt in dat de binding van het specifieke vetzuur op de eerste positie van het glycerol molecuul zit. De toegevoegde waarde van alpha monoglycerides komt door de specifieke moleculaire structuur er van. Door hun opbouw worden ze niet beïnvloed door de pH en enzymatische afbraak. Hierdoor zijn ze in het gehele maag-darmkanaal effectief.

In samenwerking met de universiteit van Rostock werd een onderzoek met LipoVital GL-90 uitgevoerd op vleeskuikens. Doel was het verbeteren van technische prestaties en het verbeteren van de algemene gezondheid. Lees hier de samenvatting van deze proef.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

 


  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Onze merken