white figure

Verbeterde voeding en efficiëntie voor vleeskuikens

Binnen de wereld van pluimvee is er een nauwe samenhang tussen vertering en voerefficiëntie, waarbij beide aspecten cruciaal zijn voor de prestaties van vleeskuikens. Voeding is essentieel om ervoor te zorgen dat onze gevederde vrienden optimaal gedijen.Ontdek hoe we voedingskennis inzetten voor gezondere en productievere pluimvee.

Voeding op maat voor vleeskuikens

De effectiviteit van voedervertering hangt voornamelijk af van de samenstelling van het voer. Speerstra stelt zichzelf de vraag: “Zijn de gebruikte grondstoffen gemakkelijk verteerbaar of hebben ze juist een lage verteerbaarheid?” Een optimale vertering van grondstoffen is van vitaal belang om nutriënten beschikbaar te stellen op de juiste plaatsen binnen het kippendarmkanaal. Het minimaliseren van onverteerbare voeding in het laatste deel van de darm is van cruciaal belang om problemen te voorkomen. Zoals nat strooisel, darmverstoring en het risico op darmnecrose.

Het maagdarmkanaal bij kuikens

Het maagdarmkanaal speelt een cruciale rol in de prestaties van vleeskuikens. Een gezond darmslijmvlies ondersteunt efficiënte voedingsstoffenopname en vertering. De darmvlokken, die de darmwand bekleden, spelen een sleutelrol bij het absorberen van voedingsstoffen. Een gezond darmslijmvlies dient niet alleen als de eerste verdedigingslijn in het immuunsysteem. Maar biedt ook een optimale opname van voedingsstoffen.

Darmflora

Speerstra begrijpt het belang van een gebalanceerde darmflora. Dit draagt bij aan betere vertering en beschikbaarheid van voedingsstoffen.

Evenwichtige darmflora

Om een gezond darmslijmvlies en gezonde darmvlokken te behouden, is het behouden van een evenwichtige darmflora van essentieel belang. Deze darmflora bestaat uit verschillende micro-organismen die een sleutelrol spelen in de vertering en het behoud van een gezond darmslijmvlies. Een gebalanceerde darmflora resulteert in een verbeterde vertering. Waardoor nutriënten effectiever op de juiste locaties beschikbaar komen.

Ondersteuning darmflora

Onze fytogene producten dragen bij aan een stabiele darmflora en verbeteren de vertering, met name van eiwitten en vetten. Deze verbeterde vertering resulteert in een lager overschot van eiwitten in het darmkanaal van het pluimvee en vermindert daarmee de kans op gezondheidsproblemen. Onderzoek toont aan dat de toevoeging van onze fytogene producten ook kan leiden tot een vermindering van ammoniakexcretie.

Succes in de praktijk: voerefficiëntie

In 2022 is er in Nederland een praktijkproef uitgevoerd met 5480 vleeskuikens om de impact van Phytomax Poultry op voerbenutting en groei te evalueren. In vergelijking met een controlegroep die een ander bekend fytogeen product gebruikte, vertoonde de Phytomax Poultry-groep een 5% hogere dagelijkse groei. Dit resulteerde in een 8,6 cent hogere voerwinst per kuiken. Onze innovatieve Phytomax Poultry is een natuurlijk product dat bestaat uit een combinatie van etherische oliën, plantenextracten en delen van hele planten. Hiermee bevorderen we de voeropname, voerconversie en darmgezondheid, terwijl we de smakelijkheid van het voer vergroten.


  Meer informatie aanvragen


  Benieuwd naar dit product? Of meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of bel naar: +31 (0) 514 56 90 01


  Bij het verzenden ga ik akkoord met het privacybeleid.

   


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   white figure
   Contactformulier


    Advies nodig?
    Wij helpen u graag!

    Bel of mail mij terug


    Onze merken