white figure

Lin+, lijnzaad met een hoge pensbestendigheid

Algemeen 28 februari 2023

LIN+ is op een speciale wijze geplet of gelamineerd lijnzaad, wat tevens beschermd is tegen oxidatie. Het bevat veel essentiële vetzuren met een hoog gehalte aan pens- bestendige C18:3 (Omega-3) en C18:1. Lin+ bevat 38 procent vet en de pensbestendigheid van dit vet is minimaal 65 procent.

Voordelen LIN+

Bij het voeren van gemalen lijnzaad, komt het onverzadigd vet grotendeels vrij in de pens, doordat bij het malen de celwanden worden beschadigd. Onverzadigd vet kan bij grotere hoeveelheden de penswerking negatief beïnvloeden, waardoor de celwandvertering verslechterd. Dit wordt veroorzaakt doordat de bacteriën die normaal de celwanden afbreken, zich dan gaan bezighouden met het verzadigen van vet.

Door de speciale behandeling van Lin+, blijven de celwanden meer in tact, waardoor een groter deel van het vet in de darm vrij komt. Een koe kan het meeste met onverzadigde vetten als deze op darmniveau vrij komen. Met Lin+ heeft u dus twee voordelen, minder snel last van een pens verstoring en meer vet in de dunne darm, de plaats waar een koe het meeste met vet kan.

Darmgezondheid en weerstand

Veel melkvee rantsoenen bevatten een te hoog aandeel C18:2 (Omega-6). Een te ruime Omega-6/ Omega-3 verhouding is zeer nadelig voor de darmgezondheid. Vooral in snijmaisrijkere rantsoenen is er vaak een Omega-3 tekort. Door het Voeren van Lin+ trekken we deze scheve verhouding weer recht. De omega-3 vetzuren in Lin+ werken ontstekingsremmend , terwijl een overmaat aan Omega-6 ontstekingen veroorzaakt. Met Lin+ wordt dus de darmgezondheid en de weerstand van melkvee verbeterd.

Vruchtbaarheid

Lin+ is tevens zeer positief voor de vruchtbaarheid. Omega-3 verlaagt de hoeveelheid prostaglandines wat gunstig is voor het in stand houden van de dracht.

Melkproductie

De C18:1 in Lin+ werkt positief op de melkproductie en zorgt bovendien voor een betere benutting van de andere vetzuren. Koeien krijgen door het voeren van lijnzaad een mooie glanzende vacht.

De voederwaarde is 1690 VEM, 71 DVE en 102 OEB per kg product. Het wordt geleverd in big bags van 850 kg of in zakgoed van 25 kg per volle pallet van 975 kg. Voeradvies 0,5 – 1 kg per koe per dag.

Meer informatie over LIN+? Neem vrijblijvend contact met ons op! www.speerstra.com / mail@speerstra.com / 0514-569001


  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Onze merken