white figure

Monoglycerides; anti-bacterieel, ontstekingsremmend en anti-viraal

Pluimvee 24 april 2020

LipoVital GL-90, naast antibacterieel ook ontstekingsremmende effecten

De toepassing van glycerides van vetzuren in diervoeding wordt steeds algemener. In de praktijk blijkt dat deze produkten een veel sterker antibacterieel effect hebben dan de gangbare, in het verleden daarvoor gebruikte, zuren.

Werd de waarde ervan tot in het recente verleden voornamelijk in de anti-bacteriële werking gezocht, uit lopend onderzoek is gebleken dat het mogelijk ook ontstekings-remmende en anti-virale functies heeft.

Er zijn meerdere types mono-glycerides in de markt verkrijgbaar maar uit onderzoek is gebleken dat men voor de beste anti bateriële werking moet kiezen voor de Alpha Monoglyceride. variant Alpha houdt in dat de binding van het specifieke vetzuur op de eerste positie van het glycerol molecuul zit.

De toegevoegde waarde van alpha monoglycerides komt door de specifieke moleculaire structuur er van . Door hun opbouw worden ze niet beinvloed door de pH en enzymatische afbraak. Hierdoor zijn ze in het gehele maagdarmkanaal effectief .

In samenwerking met de universiteit van Rostock werd een onderzoek uitgevoerd met vleeskuikens. Doel was het verbeteren van technische prestaties en het verbeteren van de algemene gezondheid.

Hier vindt u een samenvatting van deze proef. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Speerstra Feed Ingredients BV via mail@speerstra.com of bel naar 0514-569001.


  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Onze merken