white figure

Meer rendement met vruchtbare koeien

Rundvee 7 november 2019

Goed sturen op de conditie van transitiekoeien is belangrijk. De conditie van transitiekoeien is gerelateerd aan het risico op stofwisselingsstoornissen rondom afkalven en de vruchtbaarheid als verse koe. Sturen op conditie kan direct geld op leveren door minder diergezondheidskosten, een kortere tussenkalftijd en een lager inseminatiegetal. ReaShure en NutriTek zijn twee producten die veehouders kunnen toevoegen aan het rantsoen om koeien in de transitieperiode te ondersteunen. Veehouders kunnen ReaShure vanaf 3 weken voor afkalven tot en met 4 weken na afkalven voeren. NutriTek kan aan transitie- en lacterende koeien gevoerd worden.

ReaShure

Choline of vitamine B4 is essentieel voor de gezondheid van melkvee. Koeien hebben choline nodig voor processen in de lever en vetmobilisatie. Het verstrekken van ReaShure of pensbestendig choline aan koeien rondom afkalven optimaliseert de leverfunctie. Dat vermindert de kans op stofwisselingsziekten, het verbetert het drachtigheidspercentage na eerste inseminatie en het vermindert het aantal terugkomers. Ook maakt een minder vette lever meer glucose aan en dat stimuleert de melkproductie na afkalven. Een niet vette lever filtert het bloed ook beter en dat versterkt de weerstand van de koe.

Koeien met een te grote negatieve energiebalans hebben meer kans op verminderde vruchtbaarheid, omdat de voortplantingscyclus langzamer op gang komt. De koeien worden minder snel tochtig. Ook kan de lever vervetten, waardoor dit orgaan langzamer en minder efficiënt werkt. Het voeren van choline (ReaShure) versnelt de omzetting van vet en bevordert daarmee de leverfunctie. ReaShure is choline-chloride gecoat met plantaardig vet, waardoor dit product pensbestendig en beter beschikbaar is voor de koe op darmniveau.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ReaShure de volgende positieve effecten heeft:

 • Beperkt leververvetting en zorgt voor sneller herstel van vette levers
 • Verbetert de vruchtbaarheid (vooral eerste inseminatie)
 • Verhoogt het drachtigheidspercentage na afkalven
 • Verkort de tussenkalftijd
 • Verhoogt de droge stofopname door verse koeien
 • Beperkt slepende melkziekte
 • Verhoogt de melkproductie

NutriTek

NutriTek bevordert de algehele gezondheid van melkvee. NutriTek is het meest geavanceerde nutritionele gezondheidsproduct voor melkvee van Diamond V. NutriTek bestaat uit bewezen metabolieten van Diamond V, nieuwe fermentatie metabolieten en gepatenteerde antioxidanten en polyfenolen. Deze unieke, zogenoemde bioactives of natuurlijke stoffen, stimuleren de afweer, gezondheid en prestaties van de koe. NutriTek werkt positief op de droge stofopname, optimaliseert de microbiële samenstelling in de pens en versterkt het immuunsysteem. Dat verbetert ook de vruchtbaarheid van melkvee.

De wetenschappelijk bewezen voordelen van NutriTek zijn:

 • Stabiliseert het pensmilieu en zorgt voor een optimale penswerking
 • Verhoogt de droge stofopname in het begin van de lactatie
 • Behoud van lichaamsgewicht na afkalven
 • Betere voerefficiëntie in midlactatie
 • Meer melk over de gehele lactatie
 • Vermindering salmonellabesmettingen


  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Onze merken