white figure

Online uitzending 10 mei: Hoe voorkom ik oververhitting bij melkvee?

Rundvee 26 april 2021

In samenwerking met het vakblad Melkvee organiseert Speerstra Feed Ingredients op maandag 10 mei een online uitzending over hittestress bij melkvee.

 

Hoe voorkom ik oververhitting bij melkvee?

Het weer heeft grote invloed op de gezondheid van de koeien. De hitte van de afgelopen jaren is daar een duidelijk voorbeeld van. De meeste problemen worden pas zichtbaar als de hitte alweer voorbij is. Wat is oververhitting of hittestress, wat is de THI index en hoe kan die helpen het risico van hittestress in te schatten, wat zijn de gevolgen voor koe en veehouder, en wat kun je er tegen doen? Allemaal vragen die behandeld worden tijdens de online uitzending “Hoe voorkom ik oververhitting bij melkvee?” op 10 mei a.s.

 

De gasten:

 • Videoreportage Bart Last – melkveehouder uit Hasselt (OV)

In een videobijdrage vertelt melkveehouder Bart Last hoe hij tijdens hete periodes met voeding, water en ventilatie zijn koeien gezond houdt. Zijn graadmeter voor gezonde koeien is het eiwitgehalte, als dat goed blijft weet ik dat er voldoende drogestof opgenomen wordt.

 • Frens Hoeve – Voedingsspecialist bij Speerstra Feed Ingredients

Frens Hoeve vertelt wat oververhitting of hittestress bij melkkoeien eigenlijk is, wat de gevolgen kunnen zijn en hoe aanpassingen in het voermanagement kunnen helpen, om melkkoeien beter voor te bereiden op de hitte. Hij besteedt extra aandacht droge koeien en de hoogdrachtige pinken.

 • Ramzy Yousef – Eigenaar/directeur Agromax

Het optimaliseren van het stalklimaat kan helpen koeien tegen hitte te beschermen. Maar hoe dan? Ramzy Yousef gaat eerst in op verschillende ventilatiesystemen (lengte- en breedteventilatie), wat de voor- en nadelen zijn voor stalklimaat en koeien en wat de verschillen in energieverbruik zijn. Daarna staat hij stil bij het inzetten van koeling in de stal. Een nog weinig toegepaste techniek in ons land die kan zorgen voor een temperatuurdaling in de stal van 6 tot 7 graden. Hoe werkt het en wat levert het op?

 

Meld u nu aan!

Kijk maandag 10 mei om 20:00 uur gratis naar de online uitzending “Hoe voorkom ik oververhitting bij melkvee?”

Om te kijken naar deze uitzending hoeft u geen app te installeren, Agrio TV Live werkt in de webbrowser op pc, laptop, tablet of telefoon, meld u aan via onderstaande link en discussieer mee!
https://www.melkvee.nl/evenement/397614-thema-sessie-online-uitzending–hittestress-s-heerenberg/ 

Alle gasten zijn live of telefonisch aanwezig om uw vragen te beantwoorden

 


  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Onze merken