white figure

Skip de hitte dip

Rundvee 1 mei 2023

Bij warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid kunnen koeien last krijgen van hittestress. Dit kan een dip in de melkproductie veroorzaken. De juiste voermaatregelen kunnen helpen om deze dip zoveel mogelijk te beperken. Lees hieronder meer over de werking van NutriTek, BergaFat en MaxiBuff tijdens hittestress.

NutriTek 

NutriTek is het meest geavanceerde gistfermentatieproduct van Diamond V, dat zowel de immuniteit als de prestaties van de koe ondersteunt. Hierdoor kan de koe beter omgaan met stressvolle omstandigheden, zoals langdurige hitteperiodes.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat NutriTek zorgt voor een lagere celgetal en minder stresshormonen tijdens hittestress.

Daarnaast houdt NutriTek de pens pH stabiel en de darmwand gesloten tijdens hittestress. Door de pens op deze stressmomenten in balans te houden kan de koe ook tijdens hittestress blijven presteren.

 

Voeradvies aanvragen

 

BergaFat 

BergaFat is een 100% plantaardige vetbron, geproduceerd uit palmolie. Dit product levert veel energie (3.900 VEM per kg). De C16:0 vetzuren passeren de pens en worden goed verteerd in de darmen. Vanuit hier worden ze omgezet naar melkvet. Bij de vertering van verzadigde vetzuren komt geen fermentatiewarmte vrij. BergaFat wordt daarom ook wel een “koude” energiebron wordt genoemd.

De winst met BergaFat is niet alleen tijdens de warme periode te behalen, maar ook vooral daarna. Minder conditieverlies tijdens hittestress, kan in de periode erna resulteren in een betere vruchtbaarheid.

 

Voeradvies aanvragen

 

MaxiBuff

MaxiBuff is een pensbuffer mengsel van verschillende ingrediënten die zorgen voor een effectieve en langdurige bescherming tegen pensverzuring bij hittestress.

Door snelle instant buffer componenten te combineren met langzaam werkende componenten ontstaat een zeer constante buffer. MaxiBuff heeft een groot, poreus oppervlak wat de neutralisatie van zuur vergroot.

Ook economisch gezien is MaxiBuff een interessante pensbuffer om tijdens de komende zomer in te zetten.

 

Voeradvies aanvragen


  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Onze merken