Aardappeleiwit de ideale eiwitbron

07/05/2020

Aardappeleiwit is een gedroogd eiwit wat vrijkomt bij de productie van aardappelzetmeel. Het product bevat bijna 80 % ruw eiwit en heeft een heel hoogwaardige aminozuur patroon.

Het is rijk aan Methionine, Lysine, Threonine, en Asparaginezuur. Daarnaast is het aminozuurpatroon bijna vergelijkbaar aan melkeiwit. Waardoor een koe het erg makkelijk kan inbouwen.

Het product wordt meestal ingezet voor biggen en petfood toepassingen. Maar doordat het veel essentiële aminozuren bevat is het ook geschikt tijdens de droogstand en de opstart van de lactatie. Bepaalde aminozuren hebben tijdens deze periode een positieve invloed op de metabolische werking in een koe, bijvoorbeeld het ondersteunen van de lever.

Ook voor kalveren in de groei is het product erg geschikt. Kalveren kunnen maar een beperkte hoeveelheid droge stof opnemen. Met een hoogwaardig product als aardappeleiwit kan deze beperkende factor weg genomen worden.

Het product heeft een hoge bestendigheid, meer dan 62 % en een VEM van ruim 1100. Het wordt geleverd in big bags van 1000 kg of in zakgoed van 25 kg per volle pallet (750 kg).

Heeft u interesse in meer informatie over dit product? Lees dan dit artikel of mail naar mail@speerstra.com of neem telefonisch contact met ons op: 0514-569001.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd om het beste uit uw bedrijf te halen
Nieuwsbrief

Our brands