white figure

Darmwerking van varkens

De darmwerking van varkens stimuleren met Inuline

 

Het toevoegen van Inuline aan de voeding van éénmagige dieren, stimuleert de groei en activiteit van goede bacteriën in het maag-darmkanaal.

Bij jonge dieren bevordert het de ontwikkeling van de darmwand (langere darmvilli) en verbetert het de vertering. Daarnaast stimuleert het de productie van vluchtige vetzuren, wat de zuurgraad in de dunne en dikke darm verlaagd. Dit zorgt voor een verhoogde opname van calcium, fosfor en andere kationen waaronder zink en ijzer.

Onderzoek heeft aangetoond dat Fibrofos 60 kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van de berengeur bij varkens. Inuline vermindert de hoeveelheid onverteerd tryptofaan in de dikke darm. Wanneer het aminozuur Tryptofaan niet goed wordt afgebroken resulteert dit in de vorming van skatol. Skatol is een van de veroorzakers van berengeur.

Inuline wordt gewonnen uit de wortels van cichorei. Inuline wordt niet door de dunne darm opgenomen, maar in de dikke darm door bacteriën afgebroken tot verschillende afbraakstoffen die biologisch actief zijn.

Klik hier voor meer informatie over FibroFos 60

  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier

   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Unsere Marken