white figure

De energie voor koeien rond de afkalfperiode

Melkkoeien moeten na het afkalven een stuk meer energie leveren dan tijdens de droogstand. Deze verandering kan ervoor zorgen dat een koe een stofwisselingsziekte kan oplopen. Energiemengsels zoals monopropyleenglycol en glycerol kunnen een bijdrage leveren aan de gezondheid van de melkkoeien. Een koe kan deze energie snel omzetten in de pens naar propionzuur. Dit zal in de lever weer omgezet worden naar glucose. De glucose zal vervolgens voor een deel gebruik worden voor melkproductie, maar ook voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld weerstand, groei of vruchtbaarheid.

Glucoboost

Als uw koeien behoefte hebben aan snel beschikbare glucogene energie, kunt u Glucoboost inzetten. Glucoboost is een vloeistof met 70 procent monopropyleen en 30 procent glycerol. Omdat glycerol veel smaak heeft nemen koeien Glucoboost beter op dan alleen monopropyleenglycol (MPG).

Wanneer inzetten

 • Problemen met ketose of slepende melkziekte
 • Als extra (pens)energie of snel beschikbare glucose wenselijk is

Glycopulp

Snel beschikbare glucogene energie in poedervorm. Glycopulp is een combinatie van monopropyleen (45%) en gedroogde cichoreipulp (55%). Deze combinatie geeft een unieke werking van de snelle energie met een prebioticum voor een gezonde darmflora. Door deze combinatie wordt de propyleenglycol ook makkelijker opgenomen. Daarnaast is het makkelijk te verstrekken aan de koeien.

Voordelen

 • Helpt leververvetting en (subklinische) slepende melkziekte voorkomen
 • Betere vruchtbaarheid, kortere tussenkalftijd Vitalere koe, meer weerstand tegen infecties
 • Veilig, veroorzaakt geen pensverzuring
 • Smakelijk

Topmelk Glucostart

Topmelk Glucostart is een mengsel van Glycopulp aangereikt met ReaShure (pensbestendige choline) om de lever te ontvetten, Diamond V (gistcultuur) ter behoefte van het pensmilieu en verhoging van de drogestof-opname, NiaShure (pensbestendige niacine) zorgt voor een geleidelijke vetmobilisatie en organisch gebonden selenium.
De combinatie van meerdere producten zal een bredere dekking geven om stofwisselingsziekten tegen te gaan. Doordat deze producten naar behoefte op elkaar zijn afgestemd, zal een koe vitaler zijn en minder energie van haar eigen lichaam gebruiken. Dit resulteert in een verbeterde vruchtbaarheid en een vergrote kans om haar piekproductie te behalen.

Voordelen

 • Door de combinatie een bredere werking tegen stofwisselingsziekten (leverontvetting, ds-opname, glucogene energie, vetmobilisatie, vruchtbaarheid)

Voor meer informatie over energieproducten, kunt u contact opnemen met Speerstra Feed Ingredients.


  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier


   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Onze merken