white figure

Kalverdiarree, weg er mee!

Rinder 1 mei 2020

We hebben allemaal graag gezonde kalveren. Helaas gaat het niet altijd zo, zoals we graag zouden willen. Kalverdiarree is vervelend en kost veel tijd, ergernis en geld.  Problemen zijn niet altijd te voorkomen, maar er zijn wel mogelijkheden om de weerstand van het kalf te verbeteren, zodat het minder snel ziek wordt en als het ziek wordt sneller hersteld. Hieronder een paar producten die bij bepaalde ziekten of problemen kunnen worden ingezet.

Cryptosporidium en coccidiose

Parasieten in de darmen van kalveren kunnen cryptosporidium en coccidiose veroorzaken. Dit zijn eencellig organismen die de darmwand aantasten. Hierdoor worden voedingsstoffen minder goed opgenomen in het bloed waardoor het kalf verzwakt. Herb All COCC-X zijn natuurlijke gehele kruiden, die de darmbarrière versterken, waardoor deze parasieten minder kans krijgen. Op bedrijven waar dit werd ingezet, waren er veel minder problemen en werd een hogere groei gerealiseerd. Het voeradvies is dit product gedurende 4 tot 8 weken te verstrekken in een dosering van 10 gram per dier per dag.

Het kan ook worden toegevoegd aan kalverbrokken of musli.

Extra weerstand

LiquiProTM SC (een product van Diamond V technoligiën) is een 100% natuurlijk, enkelvoudig diervoeder voor kalveren. Het wordt geproduceerd door de gist Saccharomyces cerevisiae. Door middel van een uniek fermentatieproces, ontstaan er specifieke voedingstoffen die bijdragen om de gezondheid en prestaties van uw kalveren te verbeteren. LiquiProTM SC ondersteunt de pensontwikkeling waardoor het kalf eerder en sneller ruwvoer en krachtvoer opneemt. Dit bevordert het de groei en toename van lichaamsgewicht. Het verbetert de darmgezondheid en de weerstand tegen salmonella, cryptosporidium en coli.  Liquipro is een vloeibaar product voor toevoeging aan koemelk of kunstmelk. Dosering 5 ml/dag toevoegen aan koemelk of kunstmelk. Het wordt geleverd in een literverpakking waarmee het gemakkelijk te doseren is. Een volle doos bevat 10 flessen.

Heeft u interesse in meer informatie over deze producten? Mail dan gerust naar mail@speerstra.com of neem telefonisch contact met ons op: 0514-569001.

  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier

   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Unsere Marken