white figure

Beter boeren met gezonde en vitale varkens

 

Het ligt voor de hand dat een goede gezondheid van varkens zorgt voor betere dierprestaties. Gezonde biggen en vleesvarkens groeien hard en de vruchtbaarheid van zeugen is beter als ze in goede conditie blijven. Aan de basis hiervan staat een goede samenstelling van het mengvoer. Daarnaast kunnen varkenshouders speciale producten van Speerstra toevoegen aan het reguliere voer om gezondheid, groei en vruchtbaarheid van hun varkens te stimuleren. Zoals bijvoorbeeld BergaPur, bloedplasma of LipoVital-producten. Toepassing van deze producten verbetert de gezondheid en de voerbenutting en daarmee het rendement van varkenshouders.

 

BergaPur

BergaPur verbetert de vetvertering bij jonge dieren. BergaPur is een geraffineerde lecithine met een zeer hoog gehalte aan fosfolipiden (circa 95%). Het energierijke lecithine wordt gewonnen uit oliehoudende zaden of bonen. Het product levert extra energie en stimuleert de voerbenutting.

De belangrijkste voordelen van BergaPur zijn:

Levert extra energie (fosfolipiden)
Stimuleert de benutting van ingrediënten in het voer
Verhoogt de groei van vleesvarkens
Verlaagt de voederconversie

Plasma

Bloedplasma, zoals AP 820, verbetert de darmgezondheid en ondersteunt het immuunsysteem. Bloedplasma ontstaat via sproeidrogen van bloedplasma afkomstig van gezonde varkens. Uit het plasma wordt een poeder gevormd met 75% natuurlijke, functionele en bioactieve eiwitten, zoals albumine, globuline en immunoglobuline of afweerstoffen. Deze hoogwaardige eiwitten stimuleren de voeropname, het verteringsproces en de groei en gezondheid van biggen, vleesvarkens en zeugen.

LipoVital-producten

Speerstra levert twee LipoVital-producten: GL90 en C92. LipoVital GL90 heeft sterke antimicrobiële eigenschappen en remt de groei van grampositieve en gramnegatieve bacteriën. Dat stabiliseert de darmgezondheid. LipoVital GL90 is een monoglyceride met een hoog percentage mono-laurinezuur (minimaal 90%). De belangrijkste voordelen van LipoVital GL90 zijn:

Verbetert de darmgezondheid
Verhoogt de groei van vleesvarkens
Verlaagt de voederconversie
LipoVital C92 levert snelle energie voor hoge groei van biggen en vleesvarkens en het draagt bij aan de energievoorziening van lacterende zeugen. Het reguleert ook de lichaamstemperatuur en dat verkleint het risico op onderkoeling van biggen vlak na de geboorte. LipoVital C92 is een puur plantaardig product gewonnen uit kokosolie en bevat twee keer zoveel energie als glucose. Het is een vetcomplex in poedervorm met middellange ketenvetzuren (vooral C8 en C10 vetzuren), afkomstig van geselecteerde palmvetzuren. Lipovital C92 heeft een neutrale geur en smaak en goede verwerkingseigenschappen.

De belangrijkste voordelen van LipoVital C92 zijn:

 1. Activatie van de stofwisseling stimuleert de groei
 2. Ondersteunt de lichaamstemperatuur

  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier

   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Unsere Marken