white figure

Gezonde melkkoe gebaat bij stabiele pens

Na de voeropname van krachtvoer daalt de pH van de pens in de koe meestal. De optimale pH ligt tussen de 6,0 en 6,6. Als de koe 24 uur per dag exact hetzelfde rantsoen op kan nemen, blijft de pH het meest stabiel. Een stabiele pens pH is een ideaalbeeld, dit komt niet vaak voor.

Door wisselingen van de pens pH kan de koe last krijgen van:

 • Kreupelheid
 • Lager vetgehalte
 • Slecht werkende darmen
 • Verminderde levergezondheid
 • En als belangrijkste negatief effect: een verminderde melkproductie.

Het tegengaan van selectie in het rantsoen is een belangrijk middel om een stabiele pens pH te krijgen. Daarnaast is het gebruik van erkende middelen om het pensmilieu te bevorderen belangrijk. De pens kan ook gebufferd worden met chemische of anorganische producten. Een van de belangrijkste is Natrium Bicarbonaat, wat zorgt voor een tijdelijke buffering.
Nieuw onderzoek met een uitgekiende mix van diverse magnesiumoxide bronnen kan ervoor zorgen dat de pH langer op peil blijft in de pens met een lagere dosering dan een gangbare buffer.

PHix-up neutraliseert 2,5 tot 3 keer meer zuur dan veelgebruikte producten zoals natriumbicarbonaat. De actie is snel en het effect blijft 6 uur aanhouden. Als gevolg hiervan realiseert pHix-up een optimale pH van de pens tussen twee voedingen, optimaliseert de melkproductie en het melkvetgehalte in koeien die worden gevoerd met energierijke rantsoenen. Energierijke rantsoenen geven de grootste kans op pensverzuring.

pHix -up is een product wat op prijsniveau erg goed kan concurreren met Natriumbicarbonaat!

  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier

   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Unsere Marken