white figure

Lin+, lijnzaad met een hoge pensbestendigheid

LIN+ is geplet of gelamineerd lijnzaad, wat beschermd is tegen oxidatie. Het bevat veel essentiële vetzuren met een hoog gehalte aan pens- bestendige C18:3 (Omega-3) en C18:1. Lin+ bevat 38 procent vet en de pensbestendigheid van dit vet is minimaal 65 procent  (zie ook het onderzoek).

Veel melkvee rantsoenen bevatten een te hoog aandeel C18:2 (Omega-6). Een te ruime Omega-6/ Omega-3 verhouding is zeer nadelig voor de darmgezondheid. Met Lin+ wordt de darmgezondheid en de weerstand van melkvee verbeterd.

Lin+ is tevens zeer positief voor de vruchtbaarheid. Omega-3 verlaagt de hoeveelheid prostaglandines wat gunstig is voor het in standhouden van de dracht. Vooral in snijmaisrijkere rantsoenen is er aan Omega-3 vaak een tekort.

De C18:1 in Lin+ werkt positief op de melkproductie en zorgt bovendien voor een betere benutting van de andere vetzuren. Koeien krijgen door het voeren van lijnzaad een mooie glanzende vacht.

De voederwaarde is 1690 VEM, 71 DVE en 102 OEB per kg product.Het wordt geleverd in big bags van 650 kg of in zakgoed van 25 kg per volle pallet. Voeradvies 0,5 – 1 kg per koe per dag. Het product past ook binnen de eis van EU afkomstig materiaal.

Heeft u interesse in meer informatie over dit product? Mail dan gerust naar mail@speerstra.com of neem telefonisch contact met ons op: 0514-569001.

  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier

   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Unsere Marken