white figure

Meer stabiliteit tijdens hittestress

Rinder 6 mei 2020

Hittestress bij melkkoeien komt in Nederland ieder jaar veelvuldig voor: Ook uw koeien kunnen elk jaar meerdere maanden last hebben van productieverlies door hittestress!

U kunt uw koeien helpen om beter de zomer door te komen door de pens stabiel te houden. Koeien zullen hierdoor blijvend efficiënt en productief presteren, zowel in stressvolle (hittestress) als stressloze omstandigheden. Tijdens hittestress zal een koe in verhouding minder droge stof opgaan nemen. Dit zodat er minder fermentatiewarmte vrijkomt in de pens. Dit resulteert in een scheve verhouding van het ruwvoer en krachtvoer. Door de pens op deze stressmomenten in balans te houden zal ze blijven presteren.

Diamond V is hét enige volledig gefermenteerde gistproduct dat helpt om uw koeien beter te laten presteren door een hogere voeropname. Daarnaast stimuleert Diamond V de melkzuurafbrekende bacteriën. Het melkzuur zal worden omgezet naar propionzuur.

Onderzoeken tijdens hittestress tonen aan dat Diamond V een succesvol werkend product is tijdens de warme periodes. Van de 10 onderzoeken die gedaan zijn, was Diamond V 10 keer succesvol in het ondersteunen van de melkproductie.

  Advies nodig?
  Wij helpen u graag!

  Bel of mail mij terug


  white figure
  Contactformulier

   Advies nodig?
   Wij helpen u graag!

   Bel of mail mij terug


   Unsere Marken