Sector

Rundvee Fokkalveren

Voeding fokkalveren

De opfok van kalveren binnen uw bedrijf kunt u op diverse manieren aanpakken. Het is van belang dat de kalveren goede voeding binnen krijgen. Dit resulteert in een hoge groei van het kalf. Voor een goede pensontwikkeling van het kalf is het belangrijk dat u fokkalveren zo snel mogelijk krachtvoer geeft. Wij hebben verschillende producten die geschikt zijn en goed aansluiten op de behoefte van uw opfokkalveren.

De voordelen van onze producten

  • Versterking van de gezondheid en weerstand, lager antibioticumgebruik
  • Verbetering van de penswerking, verhoging ruwvoerbenutting
  • Een hogere voerefficiëntie en lagere voerkosten
  • Gezonder vee, beter dierenwelzijn en lagere dierenartskosten
  • Beperking van leververvetting bij ruime rantsoenen
  • Lager verlies van zware metalen en mineralen naar het milieu

Nieuws gerelateerd aan rundvee

Als voereiwit duur is en de melkprijs niet mee stijgt, komen de inkomens van melkveehouders onder druk te staan. Minder eiwit is een besparing, maar kost meestal ook melkopbrengst. Gelukkig zijn er een aantal producten die kunnen helpen om toch wat op eiwit in de voeding te kunnen besparen. Hieronder een aantal mogelijkheden en producten met elk hun eigen specifieke werking.

Beperken eiwitverlies in de pens met ProtiSpar

In de pens is een bepaalde groep bacteriën (HAP-bacteriën) aanwezig, welke zodra een koe voer opneemt, het eiwit willen afbreken in ammoniak. Door deze snelle afbraak gaat veel eiwit in de pens onbenut verloren en wordt het melkureum hoger. De plantextracten in ProtiSpar zo...
Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd om het beste uit uw bedrijf te halen
Nieuwsbrief

Onze merken