Sector

Rundvee Fokkalveren

Voeding fokkalveren

De opfok van kalveren binnen uw bedrijf kunt u op diverse manieren aanpakken. Het is van belang dat de kalveren goede voeding binnen krijgen. Dit resulteert in een hoge groei van het kalf. Voor een goede pensontwikkeling van het kalf is het belangrijk dat u fokkalveren zo snel mogelijk krachtvoer geeft. Wij hebben verschillende producten die geschikt zijn en goed aansluiten op de behoefte van uw opfokkalveren.

De voordelen van onze producten

  • Versterking van de gezondheid en weerstand, lager antibioticumgebruik
  • Verbetering van de penswerking, verhoging ruwvoerbenutting
  • Een hogere voerefficiëntie en lagere voerkosten
  • Gezonder vee, beter dierenwelzijn en lagere dierenartskosten
  • Beperking van leververvetting bij ruime rantsoenen
  • Lager verlies van zware metalen en mineralen naar het milieu

Voeradvies aanvragen

Nieuws gerelateerd aan rundvee

Er is steeds meer aandacht voor te nemen maatregelen bij hitte voor melkkoeien. We horen echter maar weinig over aanpassingen bij de droge koeien, terwijl dit juist de belangrijkste groep koeien op een bedrijf is. Gemaakte fouten in de droogstand zijn in de lactatie niet meer te herstellen. Een slechte start van de lactatie, kost melkopbrengst, maar vertraagd ook het moment waarop een koe weer drachtig wordt. Daarnaast is er een grotere kans op afkalfproblemen als melkziekte of ketose.

Negatieve energiebalans

De meeste koeien komen vlak voor afkalven in een negatieve energiebalans. Dat is een normale situatie. Om dit te compenseren krijgen koeien in de laatste twee weken vaak een geconcentreerder rantsoen met een wat hogere VEM en DVE. In normale situaties is...
Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd om het beste uit uw bedrijf te halen
Nieuwsbrief

Onze merken