Bezoek onze stand op de VIV Europe Utrecht 31 mei t/m 2 juni! Meld u hier gratis aan

Sector

Rundvee Vleesvee

Voeding vleesvee

Voor een goed rendement van uw vleesvee is het realiseren van goede voeding erg belangrijk. Wij bieden producten die perfect afgestemd zijn op uw vleesvee, zo zorgen we ervoor dat u een gezonde veestapel houdt en optimaal rendement behaalt. Ook draagt goede voeding bij aan een betere vleeskwaliteit. De vraag naar Nederlands rundvlees groeit de laatste jaren, een gezonde groei van uw bedrijf en uw veestapel vraagt dan om goede voeding met een hoog rendement.

De voordelen van onze producten

  • Versterking van de weerstand, lager antibioticumgebruik
  • Verbetering van de penswerking, verhoging ruwvoerbenutting
  • Beperking van leververvetting en verbetering vruchtbaarheid
  • Een hogere voerefficiëntie en lagere voerkosten
  • Gezonder vee, beter dierenwelzijn en lagere dierenartskosten
  • Minder verlies van zware metalen en mineralen in het milieu

Voeradvies aanvragen

Nieuws gerelateerd aan rundvee

Vers gras bevat een hoge voederwaarde. Dat betekent dat er naast vers gras minder aanvullend krachtvoer nodig is. Hierdoor wordt automatisch het ruwvoer aandeel in het rantsoen groter. Vers gras is op zich goed verteerbaar, maar vers gras kan ook qua samenstelling sterk wisselen. Dat heeft te maken met in wat voor gras koeien worden ingeschaard, het aanbod, het weer en de groeiomstandigheden.

Pens moet zich continu aanpassen

Een wisselend aanbod en een wisselende graskwaliteit heeft als gevolgd, dat de pensflora van een koe zich continue moet aanpassen. Bij regenachtig weer of als er te weinig bijgroei is, zal er op stal meer voer worden opgenomen. Graskuil en snijmais worden door andere bacteriën afgebroken dan vers gras.

Sc...

Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd om het beste uit uw bedrijf te halen
Nieuwsbrief

Onze merken