Sector

Rundvee Vleesvee

Voeding vleesvee

Voor een goed rendement van uw vleesvee is het realiseren van goede voeding erg belangrijk. Wij bieden producten die perfect afgestemd zijn op uw vleesvee, zo zorgen we ervoor dat u een gezonde veestapel houdt en optimaal rendement behaalt. Ook draagt goede voeding bij aan een betere vleeskwaliteit. De vraag naar Nederlands rundvlees groeit de laatste jaren, een gezonde groei van uw bedrijf en uw veestapel vraagt dan om goede voeding met een hoog rendement.

De voordelen van onze producten

  • Versterking van de weerstand, lager antibioticumgebruik
  • Verbetering van de penswerking, verhoging ruwvoerbenutting
  • Beperking van leververvetting en verbetering vruchtbaarheid
  • Een hogere voerefficiëntie en lagere voerkosten
  • Gezonder vee, beter dierenwelzijn en lagere dierenartskosten
  • Minder verlies van zware metalen en mineralen in het milieu

Nieuws gerelateerd aan rundvee

Als voereiwit duur is en de melkprijs niet mee stijgt, komen de inkomens van melkveehouders onder druk te staan. Minder eiwit is een besparing, maar kost meestal ook melkopbrengst. Gelukkig zijn er een aantal producten die kunnen helpen om toch wat op eiwit in de voeding te kunnen besparen. Hieronder een aantal mogelijkheden en producten met elk hun eigen specifieke werking.

Beperken eiwitverlies in de pens met ProtiSpar

In de pens is een bepaalde groep bacteriën (HAP-bacteriën) aanwezig, welke zodra een koe voer opneemt, het eiwit willen afbreken in ammoniak. Door deze snelle afbraak gaat veel eiwit in de pens onbenut verloren en wordt het melkureum hoger. De plantextracten in ProtiSpar zo...
Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd om het beste uit uw bedrijf te halen
Nieuwsbrief

Onze merken