Sector

Rundvee Vleesvee

Voeding vleesvee

Voor een goed rendement van uw vleesvee is het realiseren van goede voeding erg belangrijk. Wij bieden producten die perfect afgestemd zijn op uw vleesvee, zo zorgen we ervoor dat u een gezonde veestapel houdt en optimaal rendement behaalt. Ook draagt goede voeding bij aan een betere vleeskwaliteit. De vraag naar Nederlands rundvlees groeit de laatste jaren, een gezonde groei van uw bedrijf en uw veestapel vraagt dan om goede voeding met een hoog rendement.

De voordelen van onze producten

  • Versterking van de weerstand, lager antibioticumgebruik
  • Verbetering van de penswerking, verhoging ruwvoerbenutting
  • Beperking van leververvetting en verbetering vruchtbaarheid
  • Een hogere voerefficiëntie en lagere voerkosten
  • Gezonder vee, beter dierenwelzijn en lagere dierenartskosten
  • Minder verlies van zware metalen en mineralen in het milieu

Voeradvies aanvragen

Nieuws gerelateerd aan rundvee

Er is steeds meer aandacht voor te nemen maatregelen bij hitte voor melkkoeien. We horen echter maar weinig over aanpassingen bij de droge koeien, terwijl dit juist de belangrijkste groep koeien op een bedrijf is. Gemaakte fouten in de droogstand zijn in de lactatie niet meer te herstellen. Een slechte start van de lactatie, kost melkopbrengst, maar vertraagd ook het moment waarop een koe weer drachtig wordt. Daarnaast is er een grotere kans op afkalfproblemen als melkziekte of ketose.

Negatieve energiebalans

De meeste koeien komen vlak voor afkalven in een negatieve energiebalans. Dat is een normale situatie. Om dit te compenseren krijgen koeien in de laatste twee weken vaak een geconcentreerder rantsoen met een wat hogere VEM en DVE. In normale situaties is...
Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf geïnformeerd om het beste uit uw bedrijf te halen
Nieuwsbrief

Onze merken